Det koster altså ikke en formue at investere i bæredygtighed og økologi. Faktisk kan du for 25.000 kroner blive medejer af et selskab, der fremmer udbredelsen af økologi gennem opkøb af landbrugsjord. Det fortæller en artikel fra Danmarks Naturfredningsforening (dn.dk.) Danmarks Økologiske Jordbrugsfonds oplæg er nemlig blevet godkendt af Finanstilsynet. Det er Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening, der står bag fonden.

Formålet er at fremme landbrug med fokus på miljø og økologi. Men det er ikke alt. Fonden skal nemlig også være med til at sikre generationsskiftet efter aldrende landmænd, der er på vej ud af erhvervet.

Udsagnet er følgende: Det er afgørende, at så megen jord som muligt bliver drevet med et økologisk hensyn til miljø, drikkevand, biodiversitet osv.

initiativet må siges at ramme lige ind i den danske folkesjæl. Det viser sig nemlig at mere end 800 danskere er interesseret i projektet.

Investeringen foregår ikke nødvendigvis som en traditionel investering som vi kender det fra diverse investeringsfonde eller investeringsforeninger.

Er du også interesseret og vil du vide mere om initiativet, så kan du med fordel læse mere her, hvor du også kan se hvem der står bag, hvad det ellers går ud på, og hvad det egentlige formål er. Der er nemlig mere som stikker under – flere personer mener nemlig ikke, at Regeringen, Folketinget og de frie markedskræfter gør noget for dette.

Du kan læse meget mere om miljø og grønne tiltag her.