At have en økologisk og bæredygtig tankegang, er mere end bare at handle varer med det velkendte Ø på, eller at huske og slukke lyset, når man forlader et rum. Det handler i langt højere grad om at have en sund tilgang til jorden og dens ressourcer. I langt de fleste tilfælde er disse nemlig ikke ubegrænset, og man bør derfor heller ikke bruge af dem, uden at tænke over konsekvenserne for det.

Drop brug-og-smid-ud-mentaliteten

Der er desværre en mentalitet i Danmark, og i den vestlige verden generelt, hvor man bruger ting, og når man har brugt dem smider man dem ud. Hvis man ikke smider dem ud, ligger man dem et sted, hvor man gemmer dem, og aldrig bliver brugt. Dette er næsten endnu værre end at smide ud, da meget i dag kan genanvendes.  Vi skal af med denne smid-ud-kultur, ting kan have mange flere liv og komme mange mennesker til gode, hvis de bliver genbrugt.

Der er mange ting, der sagtens kan bruges igen og igen, og ikke blot ende i et skab og samle støv.

Genbrugstrenden lever

Det er da heldigvis også noget, der er ved at vinde mere og mere indpas i det danske samfund. App’s som reshopper med børnetøj og udstyr til børn, gul og gratis, den blå avis m.fl bliver brugt at tusindvis af mennesker hver eneste dag, og der kommer stadig flere til. Danmarks største webshops med bøger, Saxo har eksempelvis lanceret en platform hvor man kan sælge sine brugte bøger, så de kan få et nyt liv.

Det er dog især inden for børnetøj og legetøj, at udviklingen er enorm for tiden. Den ene webshop efter den anden samt diverse fysiske markedspladser for brugte ting, dukker op. Tidligere var disse butikker især et storbysfænomen, men idag er de også i mange mindre byer.

Vi er blevet mere opmærksomme på både pris og bæredygtighed, og meget tyder på, at denne form for cirkulære økonomi, kun vil blive endnu større i fremtiden.