Hvis jorden skal bestå i fremtiden, skal der gøres noget. Vi skal tænke mere over hvordan vi forbruger, og ikke mindst hvad vi forbruger. Der skal fældes færre træer, der skal spises mindre oksekød, der skal bruges mindre strøm, vi skal væk fra fossile brændstoffer og alle de ting vi har hørt så meget om de sidste mange år. De helt store fordringer skal komme fra toppen, og det er love, regler, afgifter fra regeringerne verden over sammen med de største firmaer, der skal danne front. Men vi skal også gøre noget som samfundsbevidste borgere. Selvom den enkelte husstand måske ikke betyder meget i det helt store klimaspørgsmål, så er der det udtryk der hedder: Mange bække små.

Selvom man som enkelt person ikke kan ændre verden, så kan man alligevel være med til at gøre en forskel. Her kan vi kigge på nogle af de ting der lige er er blevet nævnt. Som om vi spiser meget mere rødt kød, end vi burde. Sætter vi os ofte ind i bilen, selvom vi burde gå eller cykle. Slukker vi lyset, når vi forlader et lokale. En anden ting der kan have en stor betydning, er hvordan vi opvarmer vores hjem.

Bor du i et byområde giver det nok sig selv, da det ofte er naturgas, fjernvarme eller lignende. Er man længere ude på landet er forskellene større. Der er stadig omkring 200.000 hjem der er opvarmet med oliefyr ligesom der er mange der har pillefyr og lignende. Det kan være en rigtig god ide at overveje en varmepumpe i stedet, da dette er langt mere miljøvenligt. Især i mindre huse er det en langt bedre og ikke mindst billigere måde at opvarme et hus.

Hvis vi alle tænker mere over hvordan vi hjælper miljøet, så KAN vi sammen gøre en forskel.