Havearbejde kan gøre en reel forskel for dit køleskab og din økonomi. Ifølge Haveselskabet kan du dyrke et halvt kilo produkter pr. kvadratmeter haveplads. I 2018 tjente gartnerne i gennemsnit 2000 kr. for gang de brugte 100 kr. i en have. Nøglen til disse resultater er imidlertid en velplejet og godt vedligeholdt have.
Dyrkning af mad er ofte forenklet, og mange mennesker starter uden en strategi eller en realistisk idé om den tid og penge, der kræves. Nogle lider gennem sæson efter sæson af skuffende resultater, mens andre bliver desillusionerede og stopper havearbejdet helt. Heldigvis er der mange måder at forbedre, uanset om du trak dine havehandsker tilbage efter en sæson, eller du søger et bedre resultat.
De besparelser, der kan nydes ved at dyrke din egen mad, har bestemt bidraget til denne øgede interesse, men de er ikke den eneste grund. Flere mennesker er klar over, at hjemmelavede fødevarer smager bedre og giver mulighed for en vis grad af kontrol med hensyn til fødevarekvalitet, herunder brugen af pesticider og kunstige tilsætningsstoffer.
Det kan derfor godt betale sig at gå i gang med at pleje haven, så du kan få dine egne lækre grøntsager og frugter. Ikke nok med at du kan spare penge på frugt og grønt og skåne miljøet, så giver det også en umiddelbar tilfredsstillelse, når du stiller dine egne varer på spisebordet. Dette er altså noget, som du har frembragt og nu nyder du frugterne af dit arbejde (så at sige).
Sørg for at din have er passet og plejet
Inden du når til opdyrkningen af dit haveareal, så bør du sørge for, at den fremstår velplejet og trimmet. Klip græsset, fjern ukrudtet mellem fliserne og sørg for at hækken er trimmet. Det behøver ikke at være et projekt, der tager hele foråret. Med moderne udstyr, såsom en god hækkeklipper og en automatisk plæneklipper, kan du klare arbejdet på en eftermiddag og gøre det til en leg.