Nydelsen ved at sejle ud på en sø med en fiskestang under armen er befriende. Man føler sig i et med naturen og kan blot høre søvandets små blop, når gummibåden skærer sig igennem vandet.

Det kan også være du er mere til fart og leg, og der kan gummibådene også bare noget helt særligt. De er hurtige at få i vandet, og så er det bare med at komme ud over bølgen blå. Et par vandski skal måske medbringes, og så har man sommerens aktivitet sikret.

Men hvis du ikke er den store sejler, kan det være svært at vælge den rigtige gummibåd, når du går til en forhandler. Der findes nemlig forskellige typer både, og du skal vælge en gummibåd, som passer til dine behov og dine aktiviteter, samt dit budget selvfølgelig.

Derfor kan du her læse lidt mere om de forskellige typer gummibåde, så du bliver klædt ordentligt på til at vælge den helt rigtige båd til dine eventyr på vandet.

De tre overordnede ”typer”

Overordnet set findes der tre typer gummibåde. Semigummibåden, landgangsbåden og sportsbåden.

Semigummibåden

Semigummibåden går også under betegnelsen RIB båd. Den er stor og måler fra 250 cm og opefter. Den er produceret med glasfiberskrog, med luftige pontoner sat på glasfiberjollens sider samt på selve stævnspartiet.

Det gode ved RIB båden er at den på én og samme tid kan sejle stærkt og er stabil. Båden kan have en påhængsmotor op til 75 hk, alt efter størrelsen. Du skal selvfølgelig altid sikre, at størrelse og motor stemmer overens, for at sikre en stabil sejlads.

Landgangsbåden

Landgangsbåden måler fra 185 centimeter til 240 centimeter. Det er en gummibåd med fast bund. Den er god til at fragte personer til og fra land, og er optimal for dig, der søger en type gummibåd, der er lille, og som både kan bruges som robåd og med en lille påhængsmotor på op til 4 hk. Landgangsbåden er praktisk, da den nemt kan pakkes sammen og ikke vejer så meget som de øvrige typer af gummibåde. Til gengæld kan den ikke sejle så hurtigt som de andre.

Sportsgummibåden

Den tredje type gummibåd er sportsgummibåden. Den fungerer rigtig fint som robåd, men anvendes for det meste med en større motor på alt fra 4 hk. – 30 hk. Den måler fra 240 centimeter til 420 centimeter og har en oppustelig køl, der er placeret mellem dørken og gummidugen i bådens bund. Sportsgummibåden er mere retningsbestemt og så har den en mindre slæbemodstand.