Philips LysstofrørLysstofrøret er på mange måder en rigtig god form for belysning. Det findes i et utal af  former og størrelser, hvilket gør det til en meget alsidig form for belysning med flere forskellige anvendelsesformer. Lysstofrør foretrækkes generelt på steder, hvor der er behov for meget belysning, der tillige er skarpt og bredt. Dette kan fx være i produktionsmiljøer, i kældre og på fabrikker, hvor det naturlige lysindfald kan være begrænset eller hvor der forekommer nattearbejde. 

Lysstofrøret er ikke kun et foretrukket valg grundet dens gode farvegengivelse og evne til at afgive en høj belysning. Det er dertil også en af de billigste lyskilder, både i anskaffelse og ved brug, hvilket gør det til et oplagt valg, hvis pengene er små. Har du derfor brug for et stærkt, retningsbestemt lys, der kan fungere meget koncentreret, kan lysstofrør være det oplagte valg.

Lysstofrør med høj farvegengivelse

Med lysstofrør kan du således få et stærkt og energieffektivt lys, der har en høj farvegengivelse. Farvegengivelsen varierer dog meget de forskellige lysstofrør imellem, og er ønsket en så høj farvegengivelse som muligt, bør du vælge et klassisk 5-pulverrør med en Ra, der er højere end 85. Ra-værdien er i denne henseende det, der indikerer, hvor stærkt et lys, en pære giver. Jo højere Ra-værdi, desto stærkere lys og dermed højere farvegengivelse. Ra-værdien måles på en skala fra 1 – 100. 100 er den ultimative farvegengivelse, der i praksis er umuligt at skabe. En Ra-værdi på 100 ville betyde, at lyset var lige så naturtro som sollys, men da dette i praksis er umuligt at gengive, er de højeste Ra-værdier på 99.

I tillæg til Ra-værdien bør du også overveje selve energimærkningen på dine lysstofrør, så du kan få et så miljøvenligt lys, som det er muligt. Energistyrelsen i Danmark anbefaler, at du bruger energimærke A eller bedre. Et godt energimærke, kombineret med lysstofrørets lange levetid på op til hele 20.000 timer, kan gøre, at du sparer mange penge på energiregningen, og du ikke behøver at købe nye pærer så ofte, som det fx kan være tilfældet med glædepærer.

Lysstofrøret er derfor en effektiv måde at skabe belysning på. Dette bl.a. grundet dens energibesparende evner, lange levetid og ikke mindst gode farveangivelse og belysning i store rum. Hvis du har et værksted, en stald, eller andre store lokaler, hvor du har brug for god belysning til et stort rum, er lysstofrøret et oplagt valg. Tag fx et kig på de mange Philips lysstofrør hos LyskilderDirekte, der kan skabe den helt rigtige stemning i de fleste rum.

Flere typer af lysstofrør

Når talen falder på lysstofrør, forestiller mange sig fejlagtigt, at de kun kan fås med et hvidt, stærkt lys i aflang form med flere rør side om side. Faktum er dog, at de i dag fås i mange forskellige typer, størrelser og former fra de helt kompakte, til de runde og de aflange. Lysstofrør kan derfor passes ind i rigtig mange typer af lamper, og kan også bruges på steder, hvor man ikke synes, at et langt rør passer ind.

Grundet dens længere levetid og mindre elforbrug, end den ellers almindelige glødepære, bliver lysstofrør også kaldt energisparepærer. Den bliver ofte brugt i industrien, hvor lyset er tændt i mange timer af døgnet, og hvor besparelser ofte er velsete.. Det kompakte lysstofør; energisparepæren, har altså på mange områder helt erstattet den klassiske glødepære. Dog har energisparepæren den funktion, at den fulde belysning ikke kommer til syne før efter et par minutter efter, at man har tændt den.

Vælg det rigtige lysstofrør

Grundet dets høje popularitet, kan lysstofrør fås flere forskellige steder, både på internettet og i fysiske butikker. Når du køber lysstofrør, bør du, foruden ovenstående, være opmærksom på, at de kan tage et par sekunder længere tid om at tænde, og at ældre typer kan have en tendens til at flimre en smule. Dette undgås dog helt, hvis du vælger lysstofrør med HF-forkobling (højfrekvens). Lysstofrør indeholder dertil også kviksølv, der er klassificeret som farligt affald og skal afleveres på genbrugsstationen, når tiden kommer, og de engang skal udskiftes.